CORINA VASILE

Am ales ca grafica sa fie instrumentul, cuvantul vizualului meu pentru ca ma regasesc in toate detaliile ei, in subtilitatile si piscurile ei, sinonimul ei fiind libertate, libertate si finete.

In liceu am invatat si am prins pasiune pentru gravura, una dintre cele mai vechi modalitati de multiplicare, aparuta, dupa cum bine stie toata lumea, inaintea tiparului. Ma atrage atat ca procedeu in sine, desi este foarte anevoios, cat si pentru posibilitatile de experimentare, joaca, imbinare de subtehnici.

Personajele din lucrarile mele sunt stilizari de silueta umana care amintesc de iconografia naiva, de stangacia si vigoarea unui desen de copil, o renuntare la desenul  invatat in atelier si redescoperit prin traire.

Cum vad interactiunea din arta grafica si cultura web?
Grafica e mama, cultura web-copilul, cel putin asa e logic, dar realitatea nu urmareste rationamentul asta, de vreme ce exista site-uri prost facute, prezentari sau imagini care nu prea au la baza o gandire practica.

Proiectul meu preferat de pana acum?
Ooo…ultimul la care lucrez:"graficherie". Este totodata si proiectul meu de masterat prin care vreau sa aduc grafica aproape de om, aproape de cotidian ca stil de viata ca pe ceva viu, util: o imagine care sa existe pe un obiect zilnic folosit, o imagine ca ilustratie de carte, imagine pe o geanta, haina, perete, etc.

Studii :              

2008 – in prezent, Master la Universitatea  Nationala de Arte Bucuresti, Facultatea de Arte Plastice, sectia Grafica
2005 – 2008 Universitatea  Nationale de Arte Bucuresti, Facultatea de Arte Plastice, sectia Grafica

Expozitii recente:

„Graficherie” 16-30 aprilie 2009, Ceainaria Carturesti , Bucuresti
„77 pasi spre copilarie”, 27 februarie – 11martie 2009, Casa de Cultura Friedrich Schiller, Bucuresti.