SORIN SORASAN

Cum ai inceput sa faci ilustratie?

In timpul liceului am inceput sa fac ilustratii influentat de literatura SF si spre entuziasmul meu au si fost publicate in fanzine si periodice destinate genului. Apoi, in perioada studentiei  (am absolvit pictura la UAD, Cluj-Napoca) am continuat sa fac ilustratie sporadic, costituind evident o sursa de venit.

Si in sfarsit, de trei ani sunt angajat  ca illustrator profesionist la o agentie de publicitate, Publicis Romania.

Ce poti spune despre stilul tau?

Eu zic ca fac ilustratie digitala pentru ca lucrez cu tableta grafica sau desenez vectorial. Mai desenez si de mana, dar la prelucrarea finala tot de computer ma folosesc. Munca intr-o agentie de publicitate m-a obligat sa fiu  rapid in executie si versatil in ce priveste stilul.

Pot spune ca imi place la fel de mult sa desenez caricatural ca si executia  mai migaloasa, cu elemente realiste. Este importanta si influenta unor ilustratori consacrati asupra stilului meu. Iata mai jos  trei dintre ilustratorii mei favoriti:
Tomer Hanuka, Celia Calle, James Jean.

Ce rol joaca grotescul in lucrarile tale?
Grotescul e un teren in care iti poti desfasura fantezia, exagerarile si tusele caricaturale cred ca sustin mai puternic ideea pe care vreau sa o transmit.

Care sunt lucrarile de care te simti atasat?
Sunt atasat in general de lucrarile personale, cele care nu implica  interventia vreunui client. In acele ilustratii pot experimenta, investesc pasiune si nu exista o presiune in ce priveste timpul astfel incat pot reveni  asupra lucrarii pana sunt multumit.

Ce gen de public iti gusta creatiile?
Cateva site-uri  de specialitate de pe internet  sunt  “galeriile”   unde imi expun lucrarile. Dupa mesajele de apreciere pe care le primesc  pot sa zic ca genul meu de public  este  …din Indonezia, China, SUA sau Argentina, in general tanar, coleg de profesie sau pur si simplu pasionat de arta vizuala.

Numeste un grup sau tip de muzica cu care simti ca ai afinitati…
…ascult Christian Scott  chiar in acest moment:

httpv://www.youtube.com/watch?v=7qXSUQ6B3CI

Ar mai fi si alte grupuri de jazz contemporan pe care le ascult:
Esbjorn Svensson Trio, Avishai Cohen Trio, Contemporary Noise Quintet…  si lista poate continua, la fel din jazz-ul classic sau din rock.

 

website: http://www.socheso.ro/blog/
 

A.C