[d]GALLERY

În spațiul cultural român există o lipsă evidentă a galeriilor care promovează tineri artiști contemporani. Totuși, din când în când, în acest peisaj sărac se nasc proiecte noi care reușesc să ne trezească interesul.  [d]GALLERY este un astfel de proiect.

Ce are în plus această galerie față de celelalte galerii de pe piața românească? În primul rând, curajul tinerei artiste Amalia Dulhan care a înființat acest spațiu; pentru că e nevoie de curaj să inaugurezi un astfel de spațiu prin promovarea unor artiști tineri. În al doilea rând, faptul că acesti artiști nu au parte de o mare mediatizare în lumea exclusivistă a culturii, ceea ce, în mod obișnuit, i-ar face puțini atractivi galeriilor actuale.

Galeria s-a deschis cu o primă expoziție – First Sample – care reunește numele a nouă artiști contemporani: Adrian Preda, Amalia Dulhan, Florin Pantilimon, Mihaela Paraschivu, George Anghelescu, Ștefan Ungureanu, Alina Spătariu, Doina Roman, Iulia Morcov, Radu Tărțan, Ioana Ursa și Zanga. Acești artiști sunt cunoscuți și pentru activitatea lor în cadrul proiectului artistei Stela Lie, Clubul Ilustratorilor.

De la sarcasm și umor, până la aciditate și marasm, expoziția ne poartă într-o lume ancorată profund în viața cotidiană. Cele nouă viziuni au fiecare o înțelegere unică a conceptelor comune în jurul cărora ne învârtim permanent  ca ființe omenești.

First Sample – 26.05-30.05.09

[d]GALLERY – Str. Theodor Burada nr. 12, București
Deschis: marți – sâmbătă, între orele 15:00 – 19:00

Autor: Elena Andrei

2 Comments

Comments are closed.