ESTERA LUNGU

Ce rol are jocul in creatia ta?

Tot ceea ce creez porneste din marea mea dorinta de a nu uita sa ma joc. Jocul este poarta prin care intri in lumea magica a copiilor.

Sursele tale de inspiratie?
Ma fascineaza copiii: puritatea, sinceritatea si lumea lor. Ii consider fantastici si miraculosi. Imi doresc sa ajung din nou la puritatea copilariei, la naivitatea aceea dulce. Lumea lor este fantastica, fara limite sau forme clare, o lume in care totul, dar totul este posibil.
Esential atunci cand pictez este ‘conexiunea’ cu ceva mai mare decat mine. De fapt, este una dintre conditiile de baza, sa fii, cum se spune, “pe stare”. Pentru mine conteaza foarte mult sa intru in poveste, sa simt cum ma accepta. Apoi, daca sunt acolo, din momentul acela eu, ca persoana, nu mai fac nimic altceva decat sa transmit ceea ce vine la mine. De multe ori, cand imi faceam schitele pentru lucrari, simteam ca povestile sunt deja, ca ele exista si eu nu trebuia decat sa le dau mai departe.
Imi mai place foarte mult sa transmit unele momente, pe care, sunt sigura ca toti le traim: clipele cand simtim ca TOTUL este perfect, ca esti intr-un vid, tu cu Universul, Dumnezeu. Ca fiecare pietricica este la locul ei, ca este acolo pentru ca TREBUIE sa fie. Aceste momente ma fascineaza si sunt unele lucrari (de exemplu, «Sara») in care mi-am dorit sa transmit acest sentiment, de PREZENT.

De unde izvoraste acesta culoare intensa din lucrarile tale?
Probabil din lipsa de culoare din jurul meu. Culoarea este vibratie, iar vibratia culorilor este una pozitiva.

Care este personajul care iti este cel mai drag?
Personaj din picturile mele? O iubesc pe Sara mica.

Numeste un grup sau tip de muzica ti se pare ca rezoneaza cel mai bine cu universul tau pictural…
Nouvelle Vague si poate Pink Martini.
httpv://www.youtube.com/watch?v=6CLN-2hwvBg

Site web: http://estera.org

A.C

Articolul a aparut in revista ArtClue, format print si web. Solicita revista in format pdf aici>>