Picto-rama zilei: CRĂCIUN Liana-Angela

 

Răsărit

 

Refugiu

Înălţimi

Explicit I,II

"Lucrările mele sunt practic nişte sculpturi de mici dimensiuni (sculptură la scară mică ,,sculptură arhitecturală’’) care sugerează bidimensionalul deşi obiectele sunt tridimensionale. Acesta a fost efectul pe care am dorit să-l obţin. Mai exact aceste sculpturi minimaliste, pot fi asemuite unui tablou cubist: sculptură realizată din forme geometrice, mai exact o compunere a unui obiect din mai multe forme geometrice diferite, de obicei una sau mai multe forme unghiulare, iar ca şi obiect ce echilibrează compoziţia unul circular. Această compunere de forme unghiulare şi circulare a fost foarte des folosită în artă, dar eu am dorit să ajung cu unele forme la simplitate, o simplitate armonioasă şi echilibrată.

Echilibrul fiind cuvântul ce defineşte aceste sculpturi. Acestea deşi sunt obiecte sculpturale, sugerează un bidimensional maxim, indiferent din ce unghi sunt privite, te indeamnă la a urmarii linia, de a vedea unde duce, unde se ajunge cu aceasta, şi unde se termină. Nu sunt forme agitate, dezorganizate ci din contră, sunt simetrice, formele şi liniile nu sunt haotice, toate duc undeva, încep şi se termină într-un anumit punct. Eu personal le consider un "colaj tridimensional". Lucrările pot fi considerate, proiecte, (parte a unor proiecte de sculptură monumentală şi ambientală).

Inoxul preia lumina şi deformează imaginea reală, astfel intrând în relaţie cu spaţiul expoziţional. Sculpturile pot fi amplasate lângă clădiri vechi sau ziduri de cetate, acestea preluând prin oglindire elemente ale construcţiei vechi, ele deşi contrastează cu spaţiul expoziţional în acelaşi timp şi relaţionează cu acesta, astfel întegrându-se în context."

CRĂCIUN Liana-Angela

Recomandat de Victor Gingiu

  Share