TEODORA VISINEANU

Lucrarile mele vorbesc despre tarele omului contemporan.

In ultimii ani pot spune ca universul meu pictural a fost populat de o serie de personaje letargice, pasive, alienate spiritual. De fapt, personajele mele nu sunt altceva decat proiectia subiectiva a unor personaje apartinand unei lumi reale, adica realitatea vietii mele cotidiene. Lucrarile mele vorbesc despre tarele omului contemporan, un om care in goana de zi cu zi devine un fel de masinarie cuprinsa de nevroza, nevroza de a face ceva, nevroza de a avea.

Ce rol joaca grotescul in lucrarile mele? Am recurs la un tip de grotesc cu influente din reprezentarile Evului Mediu. Insertia grotescului in reprezentarile mele s-a facut gradual si nu a fost un scop in sine. Eu nu sunt de acord cu reprezentarea uratului doar de dragul de a atrage cu tot dinadinsul atentia publicului asupra lucrarilor mele, aspect practicat la scara larga in lumea picturii contemporane.

Consider ca pictura nu trebuie privita ca o simpla alaturare de forme si culori pentru pura delectare a ochiului. Pentru mine forma trebuie sa fie incarcata cu un anumit sens, deci eu am manipulat trupul uman din nevoia de a-l incarca cu anumite semnificatii. Arta in fond este o forma de comunicare simbolica, iar ochiul artistului nu trebuie sa inregistreze asemeni unui aparat de fotografiat realitatea. Este foarte important pentru un artist sa existe un timp al acumularilor, un timp al documentarii si chiar un timp in care se naste mental lucrarea. Deci chiar si atunci cand nu pictez propriu-zis si fac cele mai banale lucruri eu nu fac decat sa ma incarc cu trairi care ulterior se materializeaza in picturi.

Studii:

2008- Masterat in Arte Vizuale, sectia Pictura, clasa profesor universitar Catalin Balescu 2006- Absolventa a Universitatii Nationale de Arta Bucuresti, sectia Pictura, clasa profesor universitar Sorin Ilfoveanu.

Expozitii personale:

2008- “Tesatura umana”, UNAgaleria, Bucuresti 2000- “Creatia lumii”, Cafeneaua Artelor, Pitesti

Expozitii de grup:

2009- Expoziti de primire in UAP- Galeria Caminul Artei, Bucuresti 2008- Expozitie de absolvire a masteratului, Palatul Parlamentului, Bucuresti